kinder & jongerenwerking van T'Hope

DNA Jakedoe

 

Jakedoe is de kinder – en jongerenwerking van t’Hope. Jakedoe biedt kinderen en jongeren een veilige plaats waar ze zichzelf kunnen zijn. Een plaats om eigen talenten en ook eigen grenzen te ontdekken. We doen dit door kinderen en jongeren te laten proeven van heel wat ontspanningsactiviteiten, zodat ze hun eigen interesses ten volle kunnen ontplooien.

JaKedoe is een plaats waar jongeren tot rust kunnen komen en zichzelf kunnen zijn. Jongeren voelen zich in de brede samenleving vaak niet gehoord. Ze voelen zich anders dan andere jongeren. Soms schamen ze zich over hun thuissituatie en durven of kunnen ze hier bij niemand mee terecht.

In JaKedoe voelen deze jongeren dat ze niet de enige zijn in moeilijke thuissituaties. Ze kunnen er hun ervaringen delen. De jeugdwerker is steeds beschikbaar voor een gesprek. Er wordt in de eerste plaats geluisterd naar de jongere. Als die dat wil, gaan we samen op zoek naar oplossingen.

 Via de uitbouw van een sterke groepswerking creëren we sociale cohesie tussen de jongeren onderling. Jakedoe wordt hun tweede thuis. Ze vinden er een sociaal netwerk.

In Jakedoe mogen onze gasten gewoon ‘kind’ of ‘jongere’ zijn, even weg uit het kluwen van de dagelijkse armoedeproblemen.