Groepswerking t'Hope

Groepswerking t’Hope

Soep met babbeltjes

Elke donderdagmiddag, uitgezonderd tijdens schoolvakanties, organiseren we tussen 12.00u en 14.00u een gezellige soepmaaltijd met brood, beleg en koffie in het huisje van t’Hope. Iedereen is er welkom. Je hoeft je niet op voorhand in te schrijven. Kostprijs: €1 per persoon.

Uitstappen en reizen

T’Hope organiseert elke zomer een gezinsuitstap in groep.

Met het project t’Hope Eropuit! zetten we in op de uitbouw van een gratis of betaalbaar vraaggestuurd vakantieaanbod.

Vertrekkende vanuit een behoeftepeiling werken we een aanbod uit op vraag en maat van de vakantieganger die drempels ondervindt te aanzien van het reguliere lokale aanbod.

Iedereen die drempels ondervindt om op vakantie te gaan, kan bij t’Hope terecht voor een aanbod op maat.

Samen met mensen in maatschappelijk kwetsbare context en medestanders niet in armoede realiseren we 10 daguitstappen en 5 meerdaagse groepsreizen in het voorjaar en de zomer van 2021.

17/10

17 oktober is de Werelddag van het verzet tegen Armoede en sociale uitsluiting. Jaarlijks brengen we armoede onder de aandacht van het grote publiek. We slaan hiervoor de handen in elkaar met verschillende organisaties in Roeselare.

In 2020 realiseerden we onder de titel #corona is shit, dat heeft het met armoede gemeen, 5 campagnefilmpjes over het leven van mensen in armoede in tijden van corona. We formuleren 5 aanbevelingen.

Haptje en klaptje

Elke tweede dinsdag van de maand organiseren we vanaf 19.30u een warme maaltijd gevolgd door een gespreksavond. De maaltijd wordt bereid door enthousiaste vrijwilligers. Tijdens het groepsgesprek zoomen we in op de sociaal grondrechten of plannen we de toekomst van t’Hope. Kostprijs maaltijd: €2 per persoon.

Luidsprekers

Mensen in armoede vertellen hun verhaal tijdens lezingen over armoede en de vorming Armoede In-Zicht.

Ontspanning

Onze ontspanningsactiviteiten vertrekken vanuit de vraag en goesting van de vrijwilligers op Haptje en Klaptje.

We vieren samen Kerst, Nieuwjaar, Sinterklaas en Pasen.

In de zomer van 2020 zette t’Hope een wekelijkse zomerbar op.

In het najaar van 2020, toen de coronamaatregelen groepsactiviteiten onmogelijk maakten, verdeelden we kook-en creapakketten onder de projectnaam t’Hope samen thuis.

Elke dinsdagmiddag konden deelnemers samen via videochat aan het ontspanningsaanbod deelnemen.

Oudergespreksgroep

Elke eerste dinsdag van de maand komen we tussen 19.30u en 21.30u samen met jonge ouders. De groep bepaalt de agenda. We onderzoeken er opvoedingsthema’s. We delen tips en tricksen kunnen ons hart luchten bij elkaar. Afhankelijk van het thema en de onderzoeksvraag nodigen we soms een expert uit of sluiten we in groep aan op een vormingsaanbod van Huis van het Kind.

Sociaal-artistieke projecten

T’Hope heeft een jarenlange geschiedenis van sociaal-artistiek theater en muziek. Via verschillende creatieve media geven we een artistieke uiting aan de verhalen, gedachten en emoties van mensen in armoede.

Zie filmpje: corona is shit